Οδηγός Καριέρας

20 χρόνια πριν, η ισχυρή θέληση δύο φοιτητών να βοηθήσουν τους νέους κατά την αναζήτηση εργασίας οδήγησε στην έκδοση του φοιτητικού περιοδικού «Ο πιο καλός ο φοιτητής», στην πραγματοποίηση των πρώτων Ημερών Καριέρας, στη δημιουργία του kariera.gr και στην έκδοση του πρώτου Οδηγού Καριέρας.

20 χρόνια μετά, οι πρωτοβουλίες αυτές, έχοντας εδραιωθεί στη συνείδηση των υποψήφιων, συνεχίζουν να υποστηρίζουν χιλιάδες νέους που επιθυμούν να εισέλθουν στην αγορά εργασίας ή να ξεκινήσουν το δικό τους επιχειρηματικό εγχείρημα.

O Οδηγός σε νούμερα

Ο Οδηγός Καριέρας 2018 είναι ένα πλήρες εργαλείο-manual για να καθοδηγήσει τον κάθε υποψήφιο, σταθερά, μεθοδικά κι “από το χέρι”, προς τους στόχους του.

65

Εταιρείες & Εκπ. Οργανισμοί

25.000

Αντίτυπα

11.850

Impressions on Issuu.com

2.180

Downloads

Γιατι οδηγοσ καριερασ

Προτεραιότητές μας

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλων εμάς που φροντίζουμε για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της έκδοσης αυτής βρίσκονται:

  • Οι επιθυμίες και ανάγκες της νέας γενιάς, έτσι όπως αποτυπώνονται στην έρευνα «Καριέρα & Γενιά Υ», που πραγματοποιούμε σε δείγμα 5.000 νέων απόφοιτων από όλη την Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια, σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
  • Οι ευκαιρίες εργασίας και πρακτικής άσκησης (Graduate Trainee Programs) που προσφέρονται από μεγάλους εργοδότες στην Ελλάδα που ενδιαφέρονται για νέους απόφοιτους.
  • Οι ευκαιρίες εκπαίδευσης, κατάρτισης και απασχόλησης σε αναπτυσσόμενους κλάδους της οικονομίας, όπως είναι ο κλάδος της Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών, οι οποίες μας έχουν οδηγήσει σε πρωτοβουλίες όπως το Developers Day και το Coding School, που απευθύνονται σε νέους developers που επιθυμούν να εκπαιδευτούν σε τεχνολογίες αιχμής και να εξασφαλίσουν μία θέση εργασίας σε μία από τις εταιρείες τεχνολογίας της Ελλάδας ή του εξωτερικού.
  • Τα μεταπτυχιακά ή άλλα προγράμματα επαγγελματικής εξειδίκευσης, τα οποία μπορούν να σε προετοιμάσουν καλύτερα για την αγορά εργασίας.
  • Προγράμματα εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς.

Our about

Ένας
χρήσιμος
Οδηγός

Περισσότερες αγγελίες σημαίνουν περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης για όλους όσοι αναζητούν εργασία, κάτι που κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη προετοιμασίας των υποψήφιων για τη διεκδίκησή τους.

Αν οι σελίδες αυτού του Οδηγού κάνουν καθέναν από εσάς να πιστέψει πως ό,τι φαίνεται «δύσκολο» είναι τελικά «εφικτό» και ό,τι φαντάζει «άγνωστο» μπορεί τελικά να αποτελέσει «νέα εναλλακτική, νέο πεδίο δραστηριοποίησης», τότε επιβραβεύεται η δουλειά όλων εμάς.

GenY17_badge

Οι πιο επιθυμητοί εργοδότες

Για τέταρτη χρονιά αποτυπώνουμε σε μια μεγάλη έρευνα τις επιθυμίες, τα χαρακτηριστικά και τις διεκδικήσεις της νέας γενιάς για την αγορά εργασίας.

Millennials – εργαζόμενοι σε τρεις από τις βραβευμένες εταιρείες αποτυπώνουν πως βιώνουν τη δική τους εργασιακή ευκαιρία και εξέλιξη αλλά και τι είναι αυτό που ξεχωρίζουν στο οργανισμό που απασχολούνται.

Επίσης, εκπρόσωποι του Ανθρώπινου Δυναμικού παρουσιάζουν εκείνα τα benefits που πολλοί δε γνωρίζουν αλλά κάνουν την εταιρεία τους κατάλληλη για να ξεκινήσει κάποιος την καριέρα του.

Ελπίζουμε όχι μόνο να βρεις τον Οδηγό Καριέρας χρήσιμο αλλά να τον μοιραστείς και με τους φίλους σου. Εμείς θα είμαστε δίπλα σου σε κάθε προσπάθεια, σε κάθε βήμα, σε κάθε σου εγχείρημα.
Η ομάδα του kariera.gr

Χορηγός Έκδοσης