Οδηγός Καριέρας 2017

Home / Young Graduates / Οδηγός Καριέρας 2017

 

 

Κατεβάστε το PDF του Οδηγού Καριέρας

 

20 χρόνια πριν, η ισχυρή θέληση δύο φοιτητών να βοηθήσουν τους νέους κατά την αναζήτηση εργασίας οδήγησε στην έκδοση του φοιτητικού περιοδικού «Ο πιο καλός ο φοιτητής», στην πραγματοποίηση των πρώτων Ημερών Καριέρας, στη δημιουργία του kariera.gr και στην έκδοση του πρώτου Οδηγού Καριέρας.

 

20 χρόνια μετά, οι πρωτοβουλίες αυτές, έχοντας εδραιωθεί στη συνείδηση των υποψήφιων, συνεχίζουν να υποστηρίζουν χιλιάδες νέους που επιθυμούν να εισέλθουν στην αγορά εργασίας ή να ξεκινήσουν το δικό τους επιχειρηματικό εγχείρημα. Η αγορά εργασίας σήμερα, έστω και δειλά, εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης (μείωση ανεργίας από 24,4% το 2015 σε 23% το 2016, δημιουργία 136.260 νέων θέσεων εργασίας το 2016, όπως κατέγραψε το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» κ.λπ.), κάτι που αντανακλάται και στον αριθμό των αγγελιών στο site μας, o οποίος αυξήθηκε κατά 50% από το 2015 στο 2016, μία τάση που διατηρείται αυξητική και τους πρώτους μήνες του 2017.

 

Περισσότερες αγγελίες σημαίνουν περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης για όλους όσοι αναζητούν εργασία, κάτι που κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη προετοιμασίας των υποψήφιων για τη διεκδίκησή τους. Αν οι σελίδες αυτού του Οδηγού κάνουν καθέναν από εσάς να πιστέψει πως ό,τι φαίνεται «δύσκολο» είναι τελικά «εφικτό» και ό,τι φαντάζει «άγνωστο» μπορεί τελικά να αποτελέσει «νέα εναλλακτική, νέο πεδίο δραστηριοποίησης», τότε επιβραβεύεται η δουλειά όλων εμάς. Κάθε χρόνο φροντίζουμε αυτός ο Οδηγός όχι μόνο να είναι πλήρης, ενημερωμένος και χρηστικός, αλλά και να φτάνει στα χέρια 25.000 υποψήφιων σε έντυπη μορφή και πολλών ακόμη χιλιάδων σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω του careerguide.gr.

 

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλων εμάς που φροντίζουμε για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της έκδοσης αυτής βρίσκονται:

  • Οι επιθυμίες και ανάγκες της νέας γενιάς, έτσι όπως αποτυπώνονται στην έρευνα «Καριέρα & Γενιά Υ», που πραγματοποιούμε σε δείγμα 5.000 νέων απόφοιτων από όλη την Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
  • Οι νέες τάσεις, πηγές και μέσα αναζήτησης εργασίας, καθώς και τρόποι αποτελεσματικής διεκδίκησής της (συγγραφή βιογραφικού, συνεντεύξεις, τεστ αξιολόγησης κ.λπ.).
  • Οι τρόποι πραγματοποίησης του δικού σου επιχειρηματικού εγχειρήματος και οι φορείς που μπορούν να σε υποστηρίξουν σε κάθε σου βήμα.
  • Οι ευκαιρίες εργασίας και πρακτικής άσκησης που προσφέρονται από μεγάλους εργοδότες στην Ελλάδα που ενδιαφέρονται για νέους απόφοιτους.
  • Οι ευκαιρίες εκπαίδευσης, κατάρτισης και απασχόλησης σε αναπτυσσόμενους κλάδους της οικονομίας, όπως είναι ο κλάδος της Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών, οι οποίες μας έχουν οδηγήσει σε πρωτοβουλίες όπως το Developers Day και το Coding School, που απευθύνονται σε νέους developers που επιθυμούν να εκπαιδευτούν σε τεχνολογίες αιχμής και να εξασφαλίσουν μία θέση εργασίας σε μία από τις εταιρίες τεχνολογίας της Ελλάδας ή του εξωτερικού.
  • Τα μεταπτυχιακά ή άλλα προγράμματα επαγγελματικής εξειδίκευσης, τα οποία μπορούν να σε προετοιμάσουν καλύτερα για την αγορά εργασίας.
  • Προγράμματα εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς.

 

 

 

Ελπίζουμε όχι μόνο να βρεις τον Οδηγό Καριέρας χρήσιμο αλλά να τον μοιραστείς και με τους φίλους σου. Εμείς θα είμαστε δίπλα σου σε κάθε προσπάθεια, σε κάθε βήμα, σε κάθε σου εγχείρημα.

 

Καλή ανάγνωση

Η ομάδα του kariera.gr

 


Χορηγός Έκδοσης

 

goldairhandling_logo