ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΙ-ΠΕΙΡΑΙΑ & KINGSTON UNIVERSITY London

Home / Kariera Education / Εκπαιδευτικά Ιδρύματα / ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΙ-ΠΕΙΡΑΙΑ & KINGSTON UNIVERSITY London

Διεύθυνση:
Λ. ΘΗΒΩΝ 250
12244 ΑΙΓΑΛΕΩ, ΑΘΗΝΑ

Τηλ. 2130245050 & 2105381298

E-mail:
aims@teipir.gr

Web address:
aims.daidalos.teipir.gr

Request Information
linkedin

Γενικές Πληροφορίες:

 

Το αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Προηγμένα Βιομηχανικά Συστήματα Παραγωγής- Advanced Industrial and Manufacturing Systems» είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του ΤΕΙ-Πειραιά με το Kingston University of London και οδηγεί στην απονομή Διπλώματος Master of Science. Το πρόγραμμα διεξάγεται με επιτυχία από το 2003, έχουν απονεμηθεί μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών σε 230 φοιτητές, και έχει συνεργασία με τις σημαντικότερες εταιρείες της ελληνικής βιομηχανίας. Στα πλαίσια των ελέγχων από το Βρετανικό φορέα διασφάλισης ποιότητας που διενεργήθηκαν τo 2007, 2010 και 2013, το πρόγραμμα απέσπασε άριστες εκθέσεις αξιολόγησης. Η διδασκαλία γίνεται από διδάκτορες καθηγητές ΑΕΙ. Πάνω από 25 επιστημονικά αποτελέσματα διατριβών (thesis) έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια τα τελευταία τρία χρόνια. Στις διδασκόμενες ενότητες γίνεται εμβάθυνση του γνωστικού υπόβαθρου των φοιτητών προσφέροντας τα πλέον σύγχρονα μαθήματα βιομηχανικού σχεδιασμού προϊόντων, διοίκησης και management με εκτεταμένη χρήση πληροφορικής, παρέχοντας τα
απαραίτητα εφόδια στους φοιτητες για τη βιομηχανική παραγωγή του μέλλοντος.

 

Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα: Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους ΑΕΙ (ξένων και ελληνικών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ), κατά κύριο λόγο τεχνολογικής κατεύθυνσης, προσφέροντας ιδιαίτερα πλεονεκτήματα στους εργαζόμενους φοιτητές. Τα μαθήματα και οι ώρες συναντήσεων με τους καθηγητές είναι 2 φορές την εβδομάδα κατά τις απογευματινές ώρες (6-9μμ) μετά την εργασία τους.

 

Το προσφερόμενο μεταπτυχιακό πρόγραμμα είναι part-time, διετούς διάρκειας ως εξής:

 • επιτυχής παρακολούθηση 4 εκτεταμένων διδακτικών ενοτήτων
 • εκπόνηση διπλωματικής εργασίας.

Οι ενότητες που προσφέρονται έχουν διάρκεια διδασκαλίας 60 ώρες έκαστη ως ακολούθως:

 • Engineering Research Techniques, Entrepreneurship & Quality Management (Διαχείρηση Ερευνητικών ‘Εργων, Επιχειρήσεων και Ολικής Ποιότητας)
 • Advanced CAD/CAM Systems (Προηγμένα συστήματα Βιομηχανικού Σχεδιασμού και Παραγωγής Προϊόντων με υπολογιστή)
 • Mechatronic Design & Automation (Μηχατρονική, Ρομποτική και Συστήματα Αυτοματισμού)
 • Advanced Stress Analysis & Materials (Υπολογισμός Κατασκευών με πεπερασμένα Στοιχεία (FEM) – Χρήση Προηγμένων Υλικών σε κατασκευές (Κεραμικά, Πολυμερή, Σύνθετα)

 

Καινοτομίες του Προγράμματος:

 • Η διπλωματική εργασία εκπονείται κύρια στη βιομηχανία και γενικότερα στο φορέα απασχόλησης του φοιτητή, συνδέοντας έτσι τις διδασκόμενες επιστημονικές μεθόδους με τις ανάγκες της βιομηχανίας.
 • Από το 2014 υπάρχει η δυνατότητα εκπόνησης της διπλωματικής εργασίας στα εργαστήρια του Kingston University στο Λονδίνο, είτε σε συνεργαζόμενες βιομηχανίες της Μ. Βρετανίας.

 

Σκοπός του Προγράμματος είναι:

 • να ενισχύσει την ορθολογική και αποτελεσματική προσέγγιση σύγχρονων τεχνικοοικονομικών ζητημάτων
 • να εξοπλίσει τους μηχανικούς με τα απαραίτητα εφόδια για τη χρήση σύγχρονων μεθόδων στην κατασκευαστική βιομηχανία
 • να αναπτύξει και να επεκτείνει τις διοικητικές ικανότητες των μηχανικών που συμμετέχουν στα κέντρα λήψεως αποφάσεων των
  εταιρειών