ΟΙ ΠΙΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ​

Για τέταρτη χρονιά αποτυπώνουμε σε μια μεγάλη έρευνα τις επιθυμίες, τα χαρακτηριστικά και τις διεκδικήσεις της νέας γενιάς για την αγορά εργασίας.

Millennials – εργαζόμενοι σε τρεις από τις βραβευμένες εταιρείες αποτυπώνουν πως βιώνουν τη δική τους εργασιακή ευκαιρία και εξέλιξη
αλλά και τι είναι αυτό που ξεχωρίζουν στο οργανισμό που απασχολούνται.

Καθώς επίσης και εκπρόσωποι του Ανθρώπινου Δυναμικού παρουσιάζουν εκείνα τα benefits που πολλοί δε γνωρίζουν
αλλά κάνουν την εταιρεία τους κατάλληλη για να ξεκινήσει κάποιος την καριέρα του.

Lidl Ελλάς

Success Story

GR_Αction_RGB_18 bw
Προϊστάμενος Πωλήσεων Λευτέρης Σπύρου

Πριν μερικά χρόνια είχα την ευκαιρία μέσω της αίτησής μου στη Lidl Ελλάς να ενταχθώ στο πρόγραμμα Σπουδών & Εργασίας Duales, σπουδάζοντας Διεθνές Management Λιανεμπορίου. Όσο φοιτούσα στο συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο στη Γερμανία, εργαζόμουν παράλληλα σε θέσεις καταστήματος, με έναν μισθό που κάλυπτε τις ανάγκες μου κατά τις σπουδές και το σημαντικότερο, μια διοικητική θέση να με περιμένει όταν θα επέστρεφα στην Ελλάδα. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος ανέλαβα τη θέση Προϊστάμενου πωλήσεων, έχοντας στην επίβλεψή μου πέντε κατ/τα και διοικώντας σχεδόν 100 άτομα!
Μπόρεσα έτσι να κατανοήσω τη λειτουργία της εταιρείας από την βάση και να ασχοληθώ με project που έδωσαν ώθηση στην καριέρα μου και με βοήθησαν να αναπτύξω και τις προσωπικές μου δεξιότητες. Στη Lidl με αντιμετώπισαν από την αρχή ως ισότιμο συνεργάτη, ένιωσα εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μου και με υποστήριξαν έμπειροι συνάδελφοι σε κάθε στάδιο της εκπαίδευσης, μέχρι να μπορώ να εργάζομαι σχεδόν αυτόνομα και να υλοποιώ τις ιδέες που είχα. Αισθάνομαι τυχερός που κατάφερα σε νεαρή ηλικία να δω πώς παίρνουν σάρκα και οστά τα όσα διδάχθηκα. Και όλα αυτά σε ένα διεθνές περιβάλλον, ανταλλάσσοντας εμπειρίες με συμφοιτητές μου από όλον τον κόσμο. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν σπουδαστές από δεκάδες χώρες και αυτό με βοήθησε να διευρύνω τους ορίζοντές μου και μάθω για τα διαφορετικά πλαίσια λειτουργίας. Ιδιαίτερα το εξάμηνο φοίτησης στη Λατινική Αμερική ήταν μια αξέχαστη εμπειρία, που μπόρεσα να μεταφέρω έπειτα στη δουλειά μου.
Αυτό που με ενθουσιάζει στη Lidl είναι ότι έχω ανά πάσα στιγμή πρόσβαση σε νέα γνώση και σύγχρονα εργαλεία, μπορώ να εκφράσω την άποψή μου και νιώθω ότι ανταμείβεται η προσπάθειά μου. Και αυτό είναι σημαντικό για μένα.

Business Story

IMG_20180312_163240 BW
Διευθύντρια Ανθρ. Δυναμικού και μέλος της Διοίκησης Νικολέττα Κολομπούρδα Υπεύθυνη Τομέα Recruiting Αλεξάνδρα Μπόζα Τομέας Recruiting Ιορδάνης Γαλανίδης, Μαρία Αργυρού, Χρήστος Παρναβέλας

Στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού έχουμε το προνόμιο να συναναστρεφόμαστε καθημερινά με ταλαντούχους υποψηφίους, που αναζητάνε μια ευκαιρία καριέρας στη Lidl Ελλάς. Συναντάμε νέους με εξαιρετικές δυνατότητες, που θέλουν να αξιοποιήσουν τις δεξιότητές τους και να κάνουν ένα δυνατό ξεκίνημα στο αντικείμενό τους, με εκπαιδεύσεις που προσαρμόζονται στις ανάγκες τους. Ως αναπτυσσόμενη πολυεθνική, αισθανόμαστε την ανάγκη να φέρουμε κοντά μας τα νέα αυτά στελέχη, που έχουν να προσδώσουν στο δυναμικό μας με το ταλέντο τους, και εμείς να ανταποδώσουμε με ευκαιρίες που δε συναντά εύκολα κανείς. Κάθε χρόνο καλύπτουμε Junior θέσεις με εξαιρετικές απολαβές και προοπτικές, όπως Αγοραστές, Προϊστάμενους Πωλήσεων, Διευθυντές κατ/των κ.ά. Επενδύουμε στην γενιά Υ (και όχι μόνο) με πολύμηνα προγράμματα Trainee, που δεν απαιτούν πολυετή εμπειρία και τα στελέχη έχουν τη δυνατότητα να απορροφηθούν μετά το τέλος της εκπαίδευσης.

Για την ακρίβεια, έχουμε δεκάδες παραδείγματα υποψηφίων που επέστρεψαν από το εξωτερικό για να εργαστούν κοντά μας και άλλους τόσους επιτυχημένους συναδέλφους, που ξεκινώντας δυναμικά στον εργασιακό στίβο με φρέσκιες ιδέες για project, τους προτείνονται θέσεις μεγαλύτερης ευθύνης μέσα στην εταιρεία. Ξεκινώντας στη Lidl, η διαδικασία ανάπτυξης δε σταματά.

Μέσα από διαδικασίες Talent Management, σχεδιάζουμε μόνο για το 2018 επενδύσεις 1 εκ. ευρώ για την ανάπτυξη και την εκπαίδευση των ανθρώπων μας, για να παραμένουν και να εργάζονται στον τόπο μας, σε συνθήκες που τους αξίζουν.