12 & 13 Οκτωβρίου

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων​

UP EVENT

Speakers

Σάββατο 12/10

LinkedIn Trainer, Corporate & Employer Branding Coach

Έθελ Αγγελάτου

LinkedIn Trainer & Consultant

Σάβ.

12.00

26+1 Ερωτήσεις γύρω από την Αναζήτηση Εργασίας

Η Έθελ Αγγελάτου, δραστηριοποιείται ως LinkedIn Trainer & Consultant, αναδεικνύοντας το Corporate & Employer Brand εταιρειών και των στελεχών τους. Έχει εκπαιδεύσει περισσότερα από 6.000 άτομα μέσω ενδοεταιρικών hands-on workshops και ομιλίες συνεδρίων, ενώ παράλληλα, απασχολείται ως Career & Personal Branding Coach, Σύμβουλος HR και ως Αρθρογράφος Συμβουλευτικών Άρθρων σε θέματα αντιμετώπισης της ανεργίας, personal branding και Social Media.

Elena_Papadimitriou_Journalist-BW

Έλενα Παπαδημητριου

Δημοσιογραφος

Σάβ.

12.30

Ανοίγοντας ορίζοντες

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σπούδασα Δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, -ανήκω κι εγώ στην γενιά που άρπαξε κάθε ευκαιρία του προγράμματος Erasmus- και μετά έκανα μεταπτυχιακό στην Πολιτική Επιστήμη και την Κοινωνιολογία στη Νομική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζομαι από τα φοιτητικά μου χρόνια στον Τύπο και στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Για δύο χρόνια εργάστηκα κι ως καθηγήτρια αθλητικής δημοσιογραφίας. Από το 2006 ως το καλοκαίρι του 2014 ήμουν μέλος της δημοσιογραφικής ομάδας της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του MEGA.  Για πέντε χρόνια αρθρογραφούσα στο protagon.gr . Από τον Ιούλιο του 2014 δουλεύω στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του  ΣΚΑΪ. Έχω καλύψει σε δημοσιογραφικές αποστολές αλλά και τηλεοπτικές μεταδόσεις σημαντικά γεγονότα της ευρωπαϊκής και διεθνούς επικαιρότητας των τελευταίων χρόνων.

Ακούω ηλεκτρονική μουσική και ακόμη κυνηγώ συναυλίες και φεστιβάλ εντός κι εκτός Ελλάδας.

 

VIVIDVIBES-bw

Βασίλης Βασιλειάδης

Founder vividvibes

Σάβ.

13.00

Drive or be driven

matsas

Μινως Ματσας

συνθετης

Σάβ.

13.30

Μίνως Μάτσας

Ο συνθέτης Μίνως Μάτσας σπούδασε στο Juilliard School of Music και στο Ορφείο Ωδείο. Έχει γράψει μουσική και τραγούδια για τον κινηματογράφο, το θέατρο, για σύγχρονο χορό καθώς και για ορχηστρικά σύνολα. Η μουσική του έχει βραβευτεί στην Ελλάδα και στην Αμερική.  

Το 2006 και το 2008 τιμήθηκε με  το Κρατικό Βραβείο Μουσικής για τα soundtrack των ταινιών “Eduart”  και  “Σκλάβοι στα Δεσμά Τους”. Έχει παρουσιάσει την κινηματογραφική του μουσική στη Metropolitan Opera και στο Alice Tully Hall, στη Νέα Υόρκη. 

Αλέξανδρος Παπαδάκης -coca cola_BW

Αλέξανδρος Παπαδάκης

External & Community Affairs Manager

Σάβ.

14.30

Προσοχή στο κενό μεταξύ εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας

Ο Αλέξανδρος Παπαδάκης έχει το ρόλο του External & Community Affairs Manager στην Coca-Cola Τρία Έψιλον και είναι υπεύθυνος του προγράμματος απασχολησιμότητας της εταιρείας Youth Empowered. Από τη θέση του είναι υπεύθυνος για την εταιρική εικόνα, τον στρατηγικό σχεδιασμό και την υλοποίηση των κοινωνικών προγραμμάτων, καθώς και την ενίσχυση των σχέσεων με τους κοινωνικούς εταίρους. Βρίσκεται στο χώρο της επικοινωνίας 12 χρόνια, έχοντας εργαστεί τόσο σε εταιρείες στρατηγικής επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων όσο και σε πολυεθνικές επιχειρήσεις σε τμήματα εταιρικών σχέσεων. Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει, μεταξύ άλλων, προγράμματα εταιρικής υπευθυνότητας, μελέτες Κοινωνικού και Οικονομικού Αντικτύπου, εκστρατείες εταιρικής φήμης, Κοινωνικούς Απολογισμούς, και προγράμματα εσωτερικής επικοινωνίας.

Ekavi_Vallera_Director of strategic planning-BW

Εκάβη Βαλλερά

Director of Strategic Planning

Σάβ.

15.00

Inspiring giving

Η Εκάβη έχει σπουδάσει Κλασσική Φιλολογία στο Kings College London και έχει αποκτήσει ΜΑ στο Θέατρο από το City University of New York. Έχει ζήσει στο Λονδίνο και στην Νέα Υόρκη, όπου εργάστηκε για 2 χρόνια στο Τμήμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Merrill Lynch, και, εκτενώς, στο χώρο των μη κερδοσκοπικών οργανισμών, στην παραγωγή θεάτρου και καλλιτεχνικών-πολιτιστικών διοργανώσεων. Έχει συνεργαστεί με επιφανείς οργανισμούς όπως το New York State Council on the Arts, το NY Fringe Festival, το Public Theater και το Φεστιβάλ Αθηνών, όπου έχει θητεύσει, παράλληλα με την παραγωγή, ως συντονιστής προγραμμάτων, εκδηλώσεων, διαχειριστής εθελοντών και στο fundraising. Η Εκάβη είναι ένα από τα Ιδρυτικά Μέλη του Δεσμού, και από το 2012 έχει αναλάβει καθήκοντα διευθύντριας του οργανισμού.

Fun fact: H Εκάβη ήταν ο πρώτος και μοναδικός υπάλληλος του Δεσμού. Έκανε ακόμα και παραδόσεις πακέτων στήριξης με το αυτοκίνητό της πριν ο Δεσμός να αποκτήσει το φορτηγάκι του! Είναι πολύ ενθουσιασμένη με την εξέλιξη του Δεσμού, αλλά όταν της λείπει ο παλιός, καλός καιρός επιστρέφει στο φορτηγάκι για παραδόσεις!

 

IMG_1281-BW

Θοδωρής Αναγνωστόπουλος

Founder and General Director

Σάβ.

15.30

Follow your passion

Theo is a social entrepreneur, a science communicator and a public speaker. He is the Founder and General Manager of SciCo, an international social enterprise aiming to make science and technology simple and understandable to the public and to various stakeholder groups. He is also the Co-Founder of the “Athens“, “Thessaloniki” “Patras”, Thessaly, and “Mediterranean” Science Festivals, “Mind the Lab”, the “School Lab” international teaching platform, “STEMpowering Youth”, “Celebrity Science”.

Theo holds a PhD in Medical Genetics from Kings College London and his Post-Doctoral Research work was in hereditary cancer. In 2011 he was nominated by UNESCO Greece for the Kalinga Science Popularization Prize and in 2012 he trained with Al Gore to become one of Climate Reality Project Ambassadors. From 2013 to 2017 he was the President of the Onassis Foundation Scholar’s Association. In February 2017 he won the British Council Alumni UK social Impact Award. He is the first Greek to become an Ashoka Fellow.

Theo was a finalist in Falling Walls Engage 2018 with Mind the Lab and the winner of the Mariano Gago Award at “Ecsite” conference 2019 for STEMpowering Youth.

Theo has travelled to 92 countries in six continents.

WOT@HIGGS 01.04.19_Photo by Stephie Grape_bw

Στέλλα Κάσδαγλη

Co-founder women on top

Σάβ.

16.00

Ένας δρόμος γεμάτος στροφές: γιατί η πρώτη επιλογή σου δεν χρειάζεται να είναι η "σωστή"

Η Στέλλα Κάσδαγλη είναι συγγραφέας, μεταφράστρια, εκπαιδεύτρια εφήβων και ενηλίκων και συνιδρύτρια του οργανισμού Women On Top. Σπούδασε Γαλλική φιλολογία στην Αθήνα και Θεωρία των ΜΜΕ στο Λονδίνο και δούλεψε για αρκετά χρόνια ως διευθύντρια σύνταξης στο περιοδικό Cosmopolitan, συνεργαζόμενη παράλληλα με άλλα ελληνικά και αγγλόφωνα έντυπα και sites. Πλέον σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στην αγορά εργασίας, γράφει για θέματα που θα ήθελε να συζητιούνται πιο πολύ, μεταφράζει ξένη λογοτεχνία και συντονίζει εργαστήρια για εφήβους με θέμα την εικόνα σώματος, την κοινωνική ενεργοποίηση και τη δημιουργική χρήση των ψηφιακών μέσων. Είναι επίσης συνιδρύτρια του δικτύου Mentorkids και της online λέσχης ανάγνωσης Bookworm. Τα βιβλία της Κοιλίτσα.com, Ήθελα μόνο να χωρέσω και η σειρά της Πριγκίπισσας Αθηνάς, κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πατάκη. Έχει δύο κόρες και μεγαλώνει μαζί τους στην Αθήνα.

Κυριακή 13/10

ce0878ce-6422-429c-8488-75548a88ab5f-bw

Μπέττυ Μαγγίρα

Ηθοποιος

Κυρ.

12.00

Αχ εγώ, η κόρη του Ωνάση...

Έκανε το ξεκίνημα της στο χώρο του θεάματος το 1991, συμμετέχοντας στα καλλιστεία του ANT1. Στην συνέχεια έκανε stand up comedy εμφανίσεις με την αδερφή της και παράλληλα παρουσίασε εκπομπές και πρωταγωνίστησε σε τηλεοπτικές σειρές. Τη σεζόν 2008 – 2009, οι αδερφές Μαγγίρα παρουσίασαν τον ελληνικό τελικό της Eurovision, αλλά και τον τελικό της ίδιας διοργάνωσης.

Mirto_Legaki_BW

Μυρτώ Λεγάκη

Certified Mindfulness, MBSR & Moving Meditation Instructor

Κυρ.

12.30

mindfulness in a workplace

H Μυρτώ Λεγάκη είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια mindfulness από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Μασαχουσέτης και το Πανεπιστήμιο Brown και ιδρύτρια του επιστημονικού κέντρου One Breath Mindfulness Center. Έχει σπουδάσει Χρηματοοικονομικά και ΜΒΑ στην Αμερική και δούλεψε για 15 χρόνια σαν υψηλόβαθμο στέλεχος marketing στη Ν. Υόρκη, Λονδίνο και Αθήνα πριν αλλάξει πορεία, βρίσκοντας υποστήριξη στην πρακτική mindfulness για να ξεπεράσει μια περίοδο στη ζωή της με εξαιρετικά έντονο άγχος. Διδάσκει προγράμματα mindfulness σε οργανισμούς (Google, Τράπεζα Πειραιώς, Microsoft, Mastercard, Roche, GlaxoSmithKline κ.ά.) αλλά και σε ομάδες ενηλίκων και παιδιών στην Αθήνα και online.

Vasileios Sofikitis_Project director and production manager BW

Βασίλης Σοφικίτης

PROJECT DIRECTOR AND PRODUCTION MANAGER | Jetk.

Κυρ.

13.00

Tώρα ή ποτέ

Συνιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της εταιρίας Jetk., Ανθυποπλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού και φοιτητής στο τμήμα Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο Βασίλης δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην αναβαθμιστική ανακύκλωση υλικών από μαχητικά αεροσκάφη. Ανήκει στην λίστα “Top 30 Under 30” του ελληνικού Forbes και στο παρελθόν έχει διακριθεί σε παγκόσμιο διαγωνισμό παραγωγής ταινιών μικρού μήκους στο Hollywood της California.

Porfurios Peloriadis PR Communications and It manager BW

Πορφύριος Πελωριάδης

PR, COMMUNICATIONS & IT MANAGER | Jetk.

Κυρ.

13.00

Tώρα ή ποτέ

Απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως συνιδρυτής της εταιρείας Jetk., ο Πορφύριος στα πρώτα βήματα της εταιρείας αξιοποίησε τεχνικές crowdfunding οι οποίες οδήγησαν την εταιρεία σε πωλήσεις σε 26 διαφορετικές χώρες. Με την εταιρεία έχει διακριθεί σε διαγωνισμό επιχειρηματικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και έχει συμμετάσχει σε πρόγραμμα startup accelerator στο Λονδίνο. Ανήκει στην λίστα “Top 30 Under 30” του ελληνικού Forbes.

IMG_2662-bw

Δημήτρης Παπαδόπουλος

Ποδοσφαιριστης

Κυρ.

13.30

Αλλαγή Σελίδας

Processed with VSCO with j5 preset

Μαίρη Συνατσάκη

Content creator

Κυρ.

14.30

Multi culti

Η Μαίρη Συνατσάκη ξεκίνησε στα 19 της να εργάζεται στο μουσικό κανάλι Mad, ενώ από τα 24 της, παράλληλα με αυτό, πέρασε και στην πανελλαδική τηλεόραση. Συμμετείχε σε δύο πρωινά shows, παρουσίασε το Master Chef, ενώ συμμετείχε στο Dancing With The Stars ως συμπαρουσιάστρια, αλλά και ως διαγωνιζόμενη, κατακτώντας την τρίτη θέση. Έχει παρουσιάσει το Eurosong, 5 φορές το Madwalk, ενώ έχει 9 συμμετοχές στα Mad VMA, ως συμπαρουσιάστρια, αλλά και performer. Συμμετείχε, επίσης, σε πολλά video clips, 2 κινηματογραφικές ταινίες (Πεθαίνοντας στην Αθήνα, Art Therapy) και 2 θεατρικές παραστάσεις (Αχ, Hair the musical), ενώ αυτή την περίοδο κάνει πρόβες για το musical Cats. Έχει κάνει πολλές διαφημιστικές καμπάνιες, έχοντας υπάρξει Brand Ambassador μεγάλων εταιρειών, όπως Fitness, Garnier και Lactacyd. Διατηρεί το δικό της Site (Mairiboo.com) ,YouTube channel, αλλά και Online Store (Buyaboo.gr), ενώ έχει σχεδιάσει και τη δική της σειρά γυναικείων παπουτσιών με την ελληνική εταιρεία Envie.

Dimitra_Galani BW

Δήμητρα Γαλάνη

Ερμηνευτρια

Κυρ.

15.00

Συζητώντας με τη Δήμητρα

ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

ΧΟΡΗΓΟΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

χορηγοι επικοινωνιασ