13-14/10/2018

Ημέρες Καριέρας

Οι «Ημέρες Καριέρας» είναι η μεγαλύτερη συνάντηση νέων, εργαζομένων και στελεχών, με επιχειρήσεις και εκπαιδευτικούς φορείς που γίνεται στην Ελλάδα.

Οι 3 βασικότεροι πυλώνες της αγοράς «Εργασία, Εκπαίδευση και Επιχειρηματικότητα» θα φέρουν κοντά υποψηφίους, στελέχη, σπουδαστές και όσους αναζητούν εργασία, με εκπαιδευτικούς φορείς και επιχειρήσεις από την Ελλάδα αλλά και πολυεθνικές.

Days
Hours
Minutes
Seconds
1

Εταιρείες

1

Ομιλητές

1

Αίθουσες

Συμμετέχουσες εταιρείες

Γνώρισε του ομιλητές του UP Event

Το Up Event, το πιο αισιόδοξο Event της χρονιάς, αποτελεί παράλληλη δράση των Ημερών Καριέρας και πραγματοποιείται στο Αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84.

Διακεκριμένες προσωπικότητες από όλους τους τομείς εργασίας, μέσα από το προσωπικό τους παράδειγμα, δείχνουν το δρόμο της εξέλιξης στους παρευρισκόμενους.  Μέσα από προσωπικές τους εργασιακές εμπειρίες μας καταλαβαίνουμε πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και μας υποδεικνύουν τον τρόπο να κάνουμε την ιδέα μας πραγματικότητα.

Οι ομιλητές θα ανακοινωθούν σύντομα!

UP EVENT program

Σάββατο 13/10

 • 12:00

  Title
  TBA

 • 12:30

  Title
  TBA

 • 13:00

  Title
  TBA

 • 13:30

  Title
  TBA

 • 14:00 Break
 • 14:30

  Title
  TBA

 • 15:00

  Title
  TBA

 • 15:30

  Title
  TBA

 • 16:30

  Title
  TBA

UP EVENT program

Κυριακή 14/10

 • 12:00

  Title
  TBA

 • 12:30

  Title
  TBA

 • 13:30

  Title
  TBA

 • 14:00 break
 • 14:30

  Title
  TBA

 • 15:30

  Title
  TBA

 • 16:00

  Title
  TBA

Χώρος

Οι Ημέρες Καριέρας είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός που παρέχει τη δυνατότητα σε πολλούς νέους να έρθουν σε άμεση επαφή με εταιρείες και να συναντήσουν αξιόλογα στελέχη της αγοράς. Το γεγονός ότι πέρασα από πολλές mini-συνεντεύξεις στις «Ημέρες Καριέρας», από μεγάλες επιχειρήσεις, μέσα σε μια μέρα, συνετέλεσε στο να αντιμετωπίσω το μεγαλύτερο άγχος μου όσον αφορά στην αναζήτηση εργασίας, την συνέντευξη.
Έλενα Μ.
Digital Marketing Specialist TRK Coffee & Beverages
Η πρώτη μου εμπειρία με τις Ημέρες Καριέρας και τα ανοιχτά σεμινάρια που διεξάγονται σε αυτές, ήταν το 2014. Η συμμετοχή μου αυτή, με ωφέλησε τόσο στις επαγγελματικές ευκαιρίες που προέκυψαν, όσο και στη δικτύωσή μου με στελέχη-κλειδιά. Όντας προκατειλημμένος, θεωρούσα ότι τα στελέχη των εταιρειών που βρίσκονταν εκεί, ενδιαφέρονταν κυρίως να «εκμεταλλευτούν» την ανάγκη του κόσμου να εργαστεί.
Μιχάλης Β.
Uni-Pharma Pharmaceutical Laboratories Facilities Support, BMS Operator

Χορηγός

HK18_ALBA_white

Εκπαιδευτική Υποτροφία

 • Το kariera.gr και το Alba Graduate Business School, Τhe American College of Greece, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής τους ευθύνης, θα προσφέρουν για έκτη χρονιά μια πλήρη υποτροφία σε νέους και νέες που ανήκουν σε ευάλωτη οικονομικά/κοινωνική ομάδα.
Alba_slider_2

Χορηγοί Επικοινωνίας

CD18_sponsor_fox
CD18_sponsor_sporfm
CD18_sponsor_skai
CD18_sponsor_rockfm
CD18_sponsor_people
CD18_sponsor_mega
CD18_sponsor_instyle

Συμβουλές

Οι δύσκολες στιγμές που βιώνουμε σε οικονομικό και επαγγελματικό επίπεδο, μας έχουν επηρεάσει μεταφορικά και κυριολεκτικά. Σε αυτή την συνάντηση όμως, δίνεται η ευκαιρία να ξεπεραστούν εμπόδια που μας αποστασιοποιούν από επίλεκτες και επιθυμητές σε εμάς εταιρείες και τα στελέχη τους. Εφόσον λοιπόν οι πιθανότητες είναι υπέρ των τολμηρών, φορέστε το χαμόγελό σας και παρέα με την αισιοδοξία και την αποφασιστικότητά σας, ελάτε να κάνετε τη διαφορά!

Κλασικός προβληματισμός που μπορεί να οδηγήσει σε αποπροσανατολισμό ή λάθος επιλογές. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες και εγχειρίδια, όσον αφορά σε αυτή την ερώτηση. Σκεφτείτε μόνο, «εσείς, σε ποια εταιρεία θέλετε να στοχεύσετε»; Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και αυτό ισχύει για την κουλτούρα κάθε εταιρείας και τον ενδυματολογικό κώδικα που ακολουθεί. Είτε το βιογραφικό σας είναι λιτό, είτε εμπλουτισμένο σε προϋπηρεσία, θα σας απασχολούν μόνο τα είδη των εταιρειών που σας ενδιαφέρουν. Αν, λόγω αντικειμένου, αυτές απαιτούν αυστηρά επαγγελματικό προφίλ, τότε χρειάζεται να το υποστηρίξετε με την εμφάνισή σας. Αν όμως, στοχεύετε σε εταιρείες που διατηρούν καθημερινό προφίλ, τότε δεν έχετε παρά να το ακολουθήσετε ενδυματολογικά. Προσοχή, αν δεν είστε σίγουροι σε ποια εταιρεία θα απευθυνθείτε, ακολουθήστε τη χρυσή τομή του προσεγμένου και επιμελημένου προφίλ, για να είστε «καλυμμένοι». Ό,τι και να επιλέξετε, φροντίστε μόνο να είναι άνετο και όχι εξεζητημένο.

Φροντίστε το βιογραφικό σας να είναι σε ανανεωμένη μορφή, ώστε να φαίνεται η παρούσα επαγγελματική δραστηριότητά σας (όποια κι αν είναι αυτή), χωρίς να χρειάζεται να επεξηγείτε ή να αποπροσανατολίζεται η συζήτησή σας με κάποια στελέχη λόγω λεπτομερειών.

Φυσικά! Κατ’ αρχάς μην αγχώνεστε… Η προετοιμασία είναι «το ήμισυ του παντός». Ξεκινήστε εγκαίρως την έρευνα για εταιρείες που σας ενδιαφέρουν ή για τη γραμμή κατάρτισης που θέλετε να ακολουθήσετε – θα κερδίσετε σίγουρα το προβάδισμα. Ελέγξτε ποιοι φορείς και οργανισμοί θα συμμετάσχουν και «ξεψαχνίστε» το διαδίκτυο για χρήσιμες πληροφορίες (π.χ. στα αντίστοιχα site τους). Ετοιμάστε μια σύντομη λίστα εύστοχων ερωτήσεων για να μάθετε περισσότερα για το προφίλ τους και αν αυτό σας ταιριάζει, τη βιωσιμότητά τους εν μέσω κρίσης, τομείς που δραστηριοποιούνται και άλλα θέματα που δεν καταφέρατε να ανακαλύψετε από μόνοι σας.

Το σημαντικότερο είναι να βλέπετε την ευκαιρία εκεί που άλλοι δυσκολεύονται ή νομίζουν ότι δεν υπάρχει. Αξιοποιείστε κάθε λεπτό που σας δίνεται σε μια τέτοια συνάντηση και φροντίστε να είστε ξεκούραστοι και ευδιάθετοι για να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας. Συζητήστε και δώστε χρόνο στα στελέχη που επιζητούν να μάθουν περισσότερα για εσάς. Μην αγχωθείτε και «κλείσετε τις πόρτες» σε μια εποικοδομητική συζήτηση μόνο και μόνο για να προλάβετε να επισκεφθείτε όλες τις εταιρείες που συμμετέχουν. Επιλέξτε σύμφωνα με τους στόχους και το προφίλ σας και συλλέξτε κάρτες στελεχών-κλειδιά και ενημερωτικά φυλλάδια των εταιρειών που ανήκουν. Δικτυωθείτε, προκειμένου να δημιουργήσετε επαγγελματικές επαφές και σχέσεις με κατάλληλα άτομα. Ενημερωθείτε για τις ομιλίες και τις παράλληλες εκδηλώσεις που σας αφορούν και δηλώστε συμμετοχή έγκαιρα.

Αρχικά, ας διασαφηνίσουμε τους λόγους συμμετοχής εταιρειών σε αυτή τη συνάντηση. Ομολογουμένως, τα οικονομικά δρώμενα της εποχής, έχουν οδηγήσει αρκετές εταιρείες σε περικοπές προσωπικού και κατά συνέπεια, σε διακοπή του κύκλου προσλήψεων τους. Αυτό δε συμβαίνει όμως σε όλες τις εταιρείες, ούτε ασφαλώς καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου δραστηριότητας μιας επιχείρησης. Για την ακρίβεια, κάποιοι οργανισμοί συμμετέχουν αναζητώντας υποψηφίους που θα έχουν την ευκαιρία να τους γνωρίσουν και να τους αξιολογήσουν από κοντά, ώστε να καλύψουν θέσεις που «τρέχουν» επί της παρούσης. Άλλοι πάλι, κάνουν την εμφάνισή τους με σκοπό την εύρεση σημαντικών προφίλ υποψηφίων και ταλέντων, για να τους απασχολήσουν μακροπρόσθεσμα. Σκεφτείτε λοιπόν αισιόδοξα και εμφανιστείτε για να επηρεάσετε το μέλλον σας! Η εύρεση εργασίας είναι μια υπόθεση που ίσως να θέλει χρόνο και προεργασία, ίσως τύχη, ή ίσως την παρουσία σας την κατάλληλη στιγμή – στοκατάλληλο μέρος – με τους κατάλληλους ανθρώπους!