Βασίλης Μπουρτσάλας

Home / Events / Ημέρες Καριέρας 2015 / Ομιλητές 2015 / Βασίλης Μπουρτσάλας

Επιχειρηματίας

 

Ο Βασίλης Μπουρτσάλας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Από μικρό παιδί εργαζόταν στην οικογενειακή επιχείρηση που ασχολούνταν με το εμπόριο ενδυμάτων και υφασμάτων. Το 1991 έφυγε στην Αμερική και Σπούδασε Marketing & Transportation Logistics στο Northeastern University της Βοστώνης.

Εργάστηκε στις ΗΠΑ για την American Express, την Kraft General Foods και την General Electric σε θέσεις Πωλήσεων, Marketing και Finance αντίστοιχα.

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1998 και εργάστηκε στον Εκδοτικό Όμιλο Τερζόπουλο ως Εμπορικός Διευθυντής και Διευθυντής Διοικητικών και Εμπορικών Υπηρεσιών. Το 2002 άνοιξε τη δική του εταιρεία Simple Business Solutions με εξειδίκευση στο Outsourcing για υπηρεσίες Management και Finance.

Χριστούγεννα του 2004 εγκαταλείπει την Business καριέρα του και, ακολουθώντας το όνειρο και κρυφό πόθο του, που είναι η ραπτική, ανοίγει το Bespoke Athens. Μαθαίνει κρυφά την τέχνη «στον Πάγκο» κάθε βράδυ από ένα «Μεγάλο Ράφτη» και φιλοξενεί κατά διαστήματα μεγάλα ονόματα της ραπτικής για πρόβες στην Αθήνα. Το Bespoke Athens το 2014 κλείνει 10 χρόνια στην Αθήνα συνεχούς επιτυχίας και αποτελεί ένα παγκόσμια αναγνωρίσιμο Bespoke Artisanal Destination για τους fan του είδους.