Μάριος Μανιάτης


Μάριος Μανιάτης

HR Advisor & Career Coach

 

 

Ο Μάριος Μανιάτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Παραγωγής του Πανεπιστημίου Πειραιά και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Πανεπιστήμιο του Leicester.

 

Εργάζεται για περισσότερα από 15 χρόνια στον ευρύτερο χώρο του ανθρώπινου δυναμικού, απασχολούμενος σε μεγάλες Ελληνικές και ξένες πολυεθνικές εταιρίες, που δραστηριοποιούνται σε διάφορους κλάδους όπως: υψηλής τεχνολογίας, τηλεπικοινωνιών, διαφήμισης, φαρμακευτικών σκευασμάτων, αυτοκινητοβιομηχανίας και πολλούς άλλους.

 

Σε όλη την επαγγελματική του σταδιοδρομία έχει αναλάβει σημαντικούς και κρίσιμους ρόλους: σύμβουλος, διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού, project manager σε πολυεθνικά έργα σχετικά με ανθρώπινους πόρους. Ρόλοι που απαιτούσαν ιδιαίτερες δεξιότητες και αποτελεσματική συνεργασία με ομάδες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

 

Έχει σημαντική πείρα στην επιλογή προσωπικού, έχοντας διενεργήσει εκατοντάδες συνεντεύξεις και έχοντας προσλάβει ανθρώπους σε πολλές κατηγορίες επαγγελμάτων και σε όλες τις βαθμίδες τους – με έμφαση στα στελέχη της ανώτερης και ανώτατης ιεραρχίας – συμβάλλοντας σημαντικά στην επιτυχή στελέχωση των οργανισμών που εργάστηκε.

 

Έχει γράψει πολλά άρθρα για θέματα ανθρώπινου δυναμικού σε σχετικά έντυπα, ενώ πρόσφατα δημοσιεύτηκε το πρώτο του συγγραφικό έργο από τις εκδόσεις Πατάκη με τίτλο «Συγχαρητήρια Προσλαμβάνεστε! Τα 7 μυστικά της επιτυχημένης συνέντευξης.»