«Ανοιχτά φτερά»: ένα πρόγραμμα για ανέργους που θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα

Home / «Ανοιχτά φτερά»: ένα πρόγραμμα για ανέργους που θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα

«Ανοιχτά φτερά»: ένα πρόγραμμα για ανέργους που θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα


Είσαι νέος που θέλει να γίνει πιο ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας; Ξεκινάει για σένα τον Οκτώβριο ένα πρόγραμμα δωρεάν κατάρτισης από το Ι.Β.ΕΠ.Ε με την πρωτοβουλία της Novartis.

Όλο και πιο δυνατές πρωτοβουλίες παίρνονται στην Ελλάδα, για να κάνουμε κάθε δυσκολία στην εύρεση εργασίας παρελθόν. Από το kariera.gr σας ενημερώνουμε συνέχεια για τέτοιες πρωτοβουλίες. Αυτή τη φορά μάθαμε για ένα πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Novartis σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης & Κατάρτισης (Ι.Β.ΕΠ.Ε.-ΣΕΒ). Ο ΣΕΒ (ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών) είναι πραγματικά ένας φορέας που μπορεί να υποστηρίξει τέτοιες προσπάθειες.

Τον φετινό Οκτώβριο αρχίζει ένα δωρεάν πρόγραμμα Κατάρτισης και Εξειδίκευσης με Πιστοποίηση, που απαντά στο καίριο πρόβλημα της ανεργίας στη χώρα μας και στόχο έχει να σας δώσει φτερά σε όσους το χρειάζονται, παρέχοντάς τους χρήσιμα εφόδια προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των αναγκών της αγοράς εργασίας και των δεξιοτήτων των υποψήφιων εργαζομένων.

Tο Πρόγραμμα θα διεξαχθεί σε 4 πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Βόλο) στις πιστοποιημένες εγκαταστάσεις του Ι.Β.ΕΠ.Ε. Προσφέρει σε 200 συμμετέχοντες ηλικίας 18-35 ετών, κατάρτιση και δυνατότητα πιστοποίησης σε 5 δυναμικά αναπτυσσόμενους τομείς, ενισχύοντας τη θέση των νέων στον επαγγελματικό στίβο. Τα προσφερόμενα γνωστικά αντικείμενα του προγράμματος είναι τα ακόλουθα:

  1. Web Designer (25 διδακτικές ώρες)
  2. E-Commerce Consultant (35 Δ.Ω.)
  3. Τουριστικά Επαγγέλματα – Receptionist (45 Δ.Ω.)
  4. Γραμματεία Διοίκησης (35 Δ.Ω.)
  5. Υπάλληλος Οικονομικών Υπηρεσιών (40 Δ.Ω.)

Οι εγγραφές ήδη άρχισαν και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την αίτησή τους μέσω της ιστοσελίδας του www.ivepe.gr.