ΣΕΙΡΑ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΘ

Home / ΣΕΙΡΑ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΘ

ΣΕΙΡΑ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΘ


 

«Τα συναισθήματα: Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτά;» είναι ο τίτλος της εναρκτήριας διάλεξης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016 και ώρες 19.00 με 21.00, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, με ομιλήτρια την Καθηγήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ, Αναστασία Ευκλείδη.

 

Τo Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το οποίο φέτος γιορτάζει τα 90 χρόνια του, στρέφεται προς την πόλη και τους κατοίκους της, με το όραμα μιας ουσιαστικής διάδρασης με την κοινωνία. Η παραπάνω εκδήλωση εντάσσεται στη σειρά διαλέξεων από διακεκριμένους επιστήμονες, που διοργανώνει η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του ΑΠΘ, με την υποστήριξη της Πρυτανείας και έχει στόχο την ενημέρωση για θέματα που απασχολούν και ενδιαφέρουν όλη την κοινότητα.

 

Οι διαλέξεις είναι ανοιχτές για το κοινό και θα διαρκέσουν έως τον Ιούνιο του 2016. Όλες οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, ημέρα Τετάρτη, και ώρες 19.00-21.00.

 

Το Πρόγραμμα των Διαλέξεων έχει ως εξής.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

03.02.2016      «Τα συναισθήματα: Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτά;» Α. ΕΥΚΛΕΙΔΗ

 

17.02.2016      «Ελεύθερη αγορά ή Κοινωνικό Κράτος; Δίλημμα – συνάρτηση πολιτισμικού επιπέδου» Χ. ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ

 

16.03.2016      «Χαρτογραφικό και εξερευνητικό έργο της στρατιάς του Μεγάλου Αλεξάνδρου και των επιγόνων του» Σ. ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ

 

20.04.2016      «Βιωματικές ανασκαφικές εμπειρίες» Δ. ΠΑΝΤΕΡΜΑΛΗΣ

 

18.05.2016      «Η συμμετοχή του Αριστοτελείου στο “Πείραμα” του CERN. Η επιστημονική-κοινωνική του προσφορά» Χ. ΠΕΤΡΙΔΟΥ

 

22.06.2016      «Διαχρονική εξέλιξη της Ιατρικής, μελλοντικές προοπτικές και ο ρόλος του ιατρού» Χ. ΜΠΟΥΝΤΟΥΛΑΣ

___________________________________________________________________