Διεθνές Συνέδριο “Designing Creative Synergies”

Home / Διεθνές Συνέδριο “Designing Creative Synergies”

Διεθνές Συνέδριο “Designing Creative Synergies”


Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016, το 3ο Διεθνές Συνέδριο “Designing Creative Synergies”, στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα πολυθεματικό ετήσιο συνέδριο σε θέματα Design και Δημιουργικότητας το οποίο επικεντρώνεται τη φετινή χρονιά στη Δημιουργική και Πολιτιστική Ανάπτυξη.

 

Σημαντικές προσωπικότητες των επιχειρήσεων, των βιομηχανιών και του ακαδημαϊκού χώρου συνεργάζονται στα πλαίσια του συνεδρίου και μοιράζονται την εμπειρία και τις ιδέες τους με φοιτητές, νέους και έμπειρους επαγγελματίες από διάφορες χώρες. Σκοπός του συνεδρίου αποτελεί η δημιουργία ενός σταθερού Forum Δημιουργικών Συνεργασιών, ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω η σύμπραξη των εμπλεκόμενων φορέων.

 

Η δεύτερη μέρα του διεθνούς συνεδρίου “Designing Creative Synergies”, Τρίτη 22 Μαρτίου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων ένα ενδιαφέρον απολογιστικό πάνελ με τη συμμετοχή φορέων της πόλης όπως ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Goethe Θεσσαλονίκης, η Διευθύντρια του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και άλλοι.

 

Το Διεθνές Συνέδριο “Designing Creative Synergies” συνδιοργανώνεται από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το Δήμο Θεσσαλονίκης, το ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, το Ινστιτούτο Goethe, το Βρετανικό Συμβούλιο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και την ομάδα Creativity Platform. Επίσημος χορηγός της εκδήλωσης είναι η Eurobank και επίσημος υποστηρικτής η εταιρεία Δρομέας.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο και τις παράλληλες εκδηλώσεις θα βρείτε στο http://www.ihu.edu.gr/dcs2016 Η συμμετοχή είναι δωρεάν και η γλώσσα εργασίας είναι η Αγγλική.

 

 

 

 

Ταυτότητα Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (www.ihu.edu.gr) ιδρύθηκε το 2005 (Νόμος 3391) και αποτελεί το πρώτο δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, που προσφέρει προγράμματα σπουδών αποκλειστικά στην Αγγλική γλώσσα. Εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και αποτελείται από τη Σχολή Οικονομίας, Διοίκησης και Νομικών Επιστημών, τη Σχολή Επιστημών Τεχνολογίας και τη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και παρέχει σπουδές μεταπτυχιακού επιπέδου υψηλής ποιότητας, αριστείας και διεθνούς προσανατολισμού.