Ο Όµιλος ΟΤΕ είναι η µεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας στην Ελλάδα και µία από τις τρεις µεγαλύτερες εταιρείες στο Χρηµατιστήριο Αθηνών, σύµφωνα µε την κεφαλαιοποίηση. Οι µετοχές του διαπραγµατεύονται στο διεθνές χρηµατιστήριο του Λονδίνου και στο µετοχικό του κεφάλαιο µετέχουν η Deutsche Telekom (46%) και το Ελληνικό Δηµόσιο (5,5%). Απασχολεί 12.344 εργαζοµένους στην Ελλάδα και πάνω από 17.600 συνολικά.

Ο Όµιλος προσφέρει µια ευρεία γκάµα υπηρεσιών: σταθερή & κινητή τηλεφωνία, ευρυζωνικές υπηρεσίες, συνδροµητική τηλεόραση και ολοκληρωµένες λύσεις ICT. Δραστηριοποιείται στην Ελλάδα στους τοµείς των ναυτιλιακών επικοινωνιών, ακινήτων και εκπαίδευσης, και στην αγορά τηλεπικοινωνιών της Ρουµανίας µε υπηρεσίες σταθερών και κινητών επικοινωνιών και τηλεόρασης.

Με κεντρικό µήνυµα «ένας κόσµος, καλύτερος για όλους» και µε ενιαία εµπορική µάρκα COSMOTE σε προϊόντα και υπηρεσίες του Οµίλου, έχει ως αποστολή να φέρει τις δυνατότητες της τεχνολογίας σε όλους.

 

Τηλεπικοινωνιακές υποδοµές

Ο Όµιλος ΟΤΕ επενδύει σε Δίκτυα Νέας Γενιάς, αναπτύσσοντας υποδοµές που θα δώσουν ώθηση και ανάπτυξη στην ελληνική οικονοµία. Είναι ο µεγαλύτερος επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδοµές στην Ελλάδα και την περασµένη εξαετία οι επενδύσεις του ξεπέρασαν τα €2 δις.

Διαθέτοντας το µεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στη χώρα (COSMOTE Fiber), επιτρέπει σε πάνω από το 50% του πληθυσµού της χώρας να έχει πρόσβαση σε ταχύτητες 100Mbps και άνω. Το 2019 «έκλεισε» µε τον Όµιλο ΟΤΕ να έχει εγκαταστήσει πάνω από το 75% των συνολικών γραµµών Fiber To The Home της χώρας. Και στην κινητή τηλεφωνία, ο Όµιλος ΟΤΕ είναι πρωτοπόρος, εξελίσσοντας συνεχώς τα δίκτυά του. Είναι Νο1 σε πληθυσµιακή κάλυψη 4G στην Ελλάδα (περίπου το 99%) αλλά και 4G+ τεχνολογίας LTE Advanced, µε πληθυσµιακή κάλυψη 96%. Αξίζει να σηµειωθεί ότι έχει ήδη υλοποιήσει το πρώτο δοκιµαστικό δίκτυο 5G στην Ελλάδα, στον Δήµο Ζωγράφου, µε live ταχύτητες πάνω από 12Gbps.

 

Οικονοµικά στοιχεία

Για το 2019, ο Όµιλος ανακοίνωσε κύκλο εργασιών €3.907,6 εκατ., αυξηµένο κατά 2,9%. Η προσαρµοσµένη κερδοφορία EBITDA ανήλθε στα €1.364,1 εκατ. και το περιθώριο EBITDA αυξήθηκε περαιτέρω κατά 0,2 µονάδες στο 34,9%. Οι προσαρµοσµένες ελεύθερες ταµειακές ροές αυξήθηκαν κατά 41,6%, στα €488,1 εκατ. Ο προσαρµοσµένος καθαρός δανεισµός του Οµίλου παρέµεινε αµετάβλητος στα €0,7 δισ., που αντιστοιχεί σε 0,6 φορές το ετήσιο προσαρµοσµένο ΕΒΙTDA.

 

Οι άνθρωποί µας

Στελέχη µε άριστη τεχνογνωσία, επαγγελµατική εµπειρία, ευσυνειδησία και υπευθυνότητα, δίνουν καθηµερινά τον καλύτερό τους εαυτό. Αυτό τους καθιστά ως το ισχυρότερο ανταγωνιστικό πλεονέκτηµά µας. Εξασφαλίζουµε για αυτούς ένα εργασιακό περιβάλλον που δίνει έµφαση στην οµαδικότητα, την επικοινωνία, την εξέλιξη των προσωπικών δεξιοτήτων και την επιβράβευση των υψηλών επιδόσεων.

 

Πληροφορίες

  • Αντικείμενο

    Ολοκληρωμένες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες και λύσεις ICT

  • Τηλέφωνο

    210 6377777

  • Αριθμός εργαζομένων

    17.697

Χορηγός Έκδοσης

Η ΓΝΏΣΗ ΕΊΝΑΙ ΕΔΏ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΙΡΆΖΕΤΑΙ!

#SHARETHEKNOWLEDGE​

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email