2020

Οδηγός Καριέρας

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ

Η γνώση είναι εδώ για να μοιράζεται! #ShareTheKnowledge

Ένας Χρήσιμος Οδηγός ​

Φέτος, φτιάξαμε έναν διαφορετικό Οδηγό Καριέρας! Πιο δημιουργικό, πιο νεανικό. Δεν έχει “κλασικά” άρθρα και κατεβατά. Όλη η πληροφορία είναι χωρισμένη σε 8 κεφάλαια με όσα θεωρήσαμε ότι πρέπει να ξέρετε για να βγείτε στην αγορά εργασίας ενημερωμένοι και αγέρωχοι (τινάζοντας πίσω το μαλλί!).

Keep in mind: Ο Οδηγός φτιάχτηκε μόλις πριν το ξέσπασμα του κορωνοϊού COVID-19. Κάποια στοιχεία περιγράφουν την προ-κορωνοϊού περίοδο. Ωστόσο η χρησιμότητά του ως Οδηγού, παραμένει ανέγγιχτη.

Τι αλλάζει φετοσ;

Θα μάθετε:

Πώς πάνε τα εργασιακά στην Ελλάδα; Πώς είμαστε σε σχέση με πέρσι; Πού να ψάξετε για δουλειά; (spoiler: υπάρχουν άπειροι τρόποι). Πώς να ετοιμαστείτε ώστε να είστε ένα βήμα μπροστά από τους άλλους; Ποια είναι τα δικαιώματά σας; …και πολλά-πολλά ακόμα. Μοιράσαμε όλη τη γνώση με τρόπο λίγο πιο άμεσο - και με λίγο αποτυχημένο χιούμορ, σόρι προκαταβολικά!

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΕ ΟΡΙΖΟΝΤΑ

Εταιρείες που κοιτάζουν μπροστά

Τοπικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις από κάθε κλάδο που πρέπει να γνωρίσεις.

Employer of Choice

Οι πιο επιθυμητοί εργοδότες

Εδώ και έξι χρόνια διενεργούμε την έρευνα έρευνα «Καριέρα και Γενιά Υ» τη μεγαλύτερη έρευνα, κατ’ αναλογία πληθυσμού, σε χώρα της Ευρώπης σχετικά με τα εργασιακά και τις προτιμήσεις των νέων όσον αφορά στην καριέρα τους. Φέτος για άλλη μια χρονιά μας απαντήσατε σε ποιες εταιρείες θέλετε περισσότερο να εργαστείτε και συγκεντρώσαμε τις απαντήσεις σας σε μια κορυφαία δεκάδα.

*Στοιχεία από τη φετινή έρευνα "Καριέρα και Γενιές". Η έρευνα διενεργήθηκε από το kariera.gr σε συνεργασία με το Τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το δείγμα για τη Γενιά Υ που εξετάσαμε ήταν 2.681 άτομα.

The next best thing

ΕΚΕ | CSR

Η υποστήριξη ενός τμήματος μιας παιδιατρικής κλινικής. Η χρήση τεχνολογίας για το κοινό καλό. Μια δενδροφύτευση με τους εργαζόμενους. Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ) είναι όλα αυτά και ακόμα περισσότερα.

Διάβασε στον Οδηγό Καριέρας αξιόλογες πρακτικές Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης πιο αναλυτικά.

Το 75% των υπαλλήλων ηλικίας 18-35 ετών περιμένουν από τους εργοδότες τους να λαμβάνουν δράσεις για το μεταναστευτικό, για τα ίσα δικαιώματα και την κλιματική αλλαγή, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ηλικιακό γκρουπ (σύμφωνα και με πρόσφατη παγκόσμια έρευνα της Glassdoor).

Δώσε πολύ μεγάλη προσοχή στα

Graduate Trainee Programs

Είναι με λίγα λόγια τα προγράμματα που έχουν δημιουργήσει μεγάλες εταιρείες της αγοράς εργασίας προσφέροντας ευκαιρίες πρακτικής άσκησης ή και σταθερής εργασίας κοντά τους. Τι καλύτερο;

Ζητήσαμε από τις ίδιες τις εταιρείες να μας δώσουν μια γεύση. Διάβασε στον Οδηγό Καριέρας το εκτενές μας αφιέρωμα στα προγράμματα αυτά.

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

...και άλλα

Αναζήτηση εργασιασ

Hiring Solutions

O σύμμαχός σου στην αναζήτηση εργασίας

Αναζητάς εργασία:
δε θα ήταν υπέροχο να είχες έναν σύμμαχο σε αυτήν την προσπάθεια;

Στην πραγματικότητα βέβαια, δεν μπορεί κάποιος να σου ορίσει τι να κάνεις. Μπορεί όμως να σε καθοδηγήσει και να σε ενημερώσει για δεδομένα και εργαλεία. Αυτό κάνει η ομάδα του Hiring Solutions του kariera.gr συμβουλευτικά προς τους υποψηφίους. 

Κεφάλαιο 1

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ
Πώς είναι οι προθέσεις προσλήψεων για το 2020; Πέφτουν τα ποσοστά ανεργίας; Ποια είναι τα δικαιώματά σου; Ποιες παροχές παίρνεις; Ποια πεδία έχουν μεγαλύτερη ζήτηση; Ποιες εταιρείες στην Ελλάδα έρχονται στις 10 πρώτες θέσεις της προτίμησής σου; (μας τις αποκάλυψε η έρευνα Καριέρα και Γενιές 2020)

Κεφάλαιο 2

ΠΩΣ ΝΑ ΨΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ
Όλα τα sites και τα εργαλεία για να ψάξεις online. Όλα τα μέρη και τα events για να βγεις από το σπίτι και να ψάξεις εκεί έξω. Τα προγράμματα επαγγελματικής ενδυνάμωσης. Τα Γραφεία Διασύνδεσης. Οι λύσεις του Hiring Solutions. Τα μεγάλα Graduate Trainee Programs των εταιρειών με πλήρεις περιγραφές. Όρμα.

Κεφάλαιο 3

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Όλοι οι κανόνες για τη… νέα γενιά βιογραφικών (v. 2020). Χρειάζεσαι cover letter; Πώς να φτιάξεις σωστά τα social media σου; Πώς να κάνεις την έρευνά σου για τις εταιρείες που θες; Πώς να δημιουργήσεις το προσωπικό σου brand;

Κεφάλαιο 6

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Πέρα από το «υπάλληλος σε εταιρεία» δες τι άλλο τίτλο μπορείς να έχεις. Θες αυτοαπασχόληση; Θες τη δική σου start-up; Εδώ μια μικρή γεύση για να πάρεις ιδέες.

Κεφάλαιο 4

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Τα βασικά είδη συνέντευξης. Τι να κάνεις πριν από μια συνέντευξη, τι κατά τη διάρκεια και τι μετά; Τι θα συζητήσετε; Να ρωτήσεις για μισθό; Τιπς και τρικς για δυνατούς συνεντευξιαζόμενους.

Κεφάλαιο 7

ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ
Ένα κεφάλαιο-φρένο στις διακρίσεις. Έμφυλο χάσμα. Εργασία στην εποχή του diversity. Ηλικιακός ρατσισμός. Ήρθε η ώρα να τα θίξουμε.

Κεφάλαιο 5

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ
Είτε πάρεις τη δουλειά, είτε όχι, ποτέ δεν πρέπει να σταματάς να μαθαίνεις. Εδώ σου μαζέψαμε διάφορες πηγές γνώσης, σεμινάρια, meetups, φορείς εκπαίδευσης κ.ά για να μη σκουριάσεις ποτέ.

Κεφάλαιο 8

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
Πόσο σημαντική είναι το 2020; Πόσο υπεύθυνες προς το περιβάλλον, την κοινωνία και τον άνθρωπο είναι οι επιχειρήσεις στις οποίες θα δουλέψεις; Ποιοι είναι οι στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης; Δες μερικές επιχειρήσεις που κάνουν τη διαφορά στις πρακτικές ΕΚΕ.
ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ 2020

Το βιβλίο

Περιηγήσου στις σελίδες του βιβλίου, συμβουλές από ειδικούς, ξεψάχνισε τις εταιρείες που σε ενδιαφέρουν.

Ελπίζουμε όχι μόνο να βρεις τον Οδηγό Καριέρας χρήσιμο αλλά να τον και με τους φίλους σου.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Εμείς θα είμαστε δίπλα σου σε κάθε προσπάθεια, σε κάθε βήμα, σε κάθε σου εγχείρημα.