2019

Οδηγός Καριέρας

Όσα θες να ξέρεις για να γίνεις ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.

ΟΜΙΛΟΣ ΟΤΕ

about

Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι η μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας στην Ελλάδα. Αποτελεί μία από τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σύμφωνα με την κεφαλαιοποίηση. Στο μετοχικό του κεφάλαιο μετέχουν η Deutsche Telekom με ποσοστό 45% και το Ελληνικό Δημόσιο με 5%.
Ο Όμιλος ΟΤΕ προσφέρει μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών: σταθερή, κινητή τηλεφωνία και ευρυζωνικές υπηρεσίες, συνδρομητική τηλεόραση και ολοκληρωμένες λύσεις ICT. Παράλληλα, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και στους τομείς των ναυτιλιακών επικοινωνιών, των ακινήτων και της εκπαίδευσης.
Με κεντρικό μήνυμα «ένας κόσμος, καλύτερος για όλους», η COSMOTE αποτελεί την ενιαία εμπορική μάρκα για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του Ομίλου. Αποστολή της, είναι να φέρει τις δυνατότητες της τεχνολογίας σε όλους, ώστε να μπορεί ο καθένας να αξιοποιεί πλήρως τις ευκαιρίες του σήμερα και να χτίζει ένα καλύτερο αύριο.

 

Τηλεπικοινωνιακές υποδομές
Ο Όμιλος ΟΤΕ επενδύει εντατικά σε Δίκτυα Νέας Γενιάς. Είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές στην Ελλάδα, αφού μόνο την περασμένη εξαετία, οι επενδύσεις του ξεπέρασαν τα € 2 δισ. Επιπλέον, υλοποιεί επενδύσεις ύψους € 2 δισ. έως το 2022, για να προσφέρει ακόμα υψηλότερες ταχύτητες και μεγαλύτερη κάλυψη στο σταθερό και το κινητό.
Χάρη σε αυτές τις επενδύσεις, το COSMOTE Fiber είναι το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα, μήκους άνω των 43.000 χλμ.

Το 2018, ο Όμιλος ΟΤΕ έφερε την οπτική ίνα μέχρι το σπίτι των καταναλωτών, διαθέτοντας εμπορικά δίκτυο Fiber To The Home (FTTH) σε επιλεγμένες περιοχές.
Και στην κινητή τηλεφωνία, ο Όμιλος ΟΤΕ είναι πρωτοπόρος, εξελίσσοντας συνεχώς τα δίκτυά του. Είναι μακράν Νο1 σε πληθυσμιακή κάλυψη 4G στην Ελλάδα, φτάνοντας περίπου το 98%, αλλά και 4G+, τεχνολογίας LTE Advanced, με πληθυσμιακή κάλυψη 95%. Παράλληλα, ο Όμιλος προετοιμάζεται εντατικά για την επόμενη γενιά της ασύρματης επικοινωνίας, το 5G.

 

Οικονομικά στοιχεία
Για το 2018, ο Όμιλος ανακοίνωσε κύκλο εργασιών € 3.798,7 εκατ. Η προσαρμοσμένη κερδοφορία EBITDA ανήλθε στα € 1.316,8 εκατ. και το περιθώριο EBITDA αυξήθηκε κατά 0,6 μονάδες στο 34,7%. Οι προσαρμοσμένες ελεύθερες ταμειακές ροές αυξήθηκαν σημαντικά, στα € 344,7 εκατ. Ο προσαρμοσμένος καθαρός δανεισμός του Ομίλου παρέμεινε αμετάβλητος στα € 0,7 δισ., που αντιστοιχεί σε 0,6 φορές το ετήσιο προσαρμοσμένο ΕΒΙTDA.

 

Οι άνθρωποί μας
Το ισχυρότερο ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα είναι οι άνθρωποί μας. Στελέχη με άριστη τεχνογνωσία, επαγγελματική εμπειρία, ευσυνειδησία και υπευθυνότητα, που δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό. Για τους ανθρώπους μας εξασφαλίζουμε ένα εργασιακό περιβάλλον που δίνει έμφαση στην ομαδικότητα, την επικοινωνία, την εξέλιξη των προσωπικών δεξιοτήτων και την επιβράβευση των υψηλών επιδόσεων.

info

Αντικειμενο​

Ολοκληρωμένες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες και λύσεις ICT

Χρονολογια εναρξης​

1949

Αριθμος εργαζομενων

20.050

Βραβεια​

  • Χρυσό Βραβείο Best Employee Engagement Strategy – HR Awards
  • Χρυσό Βραβείο Most Innovative use of Technology in HR – HR Awards
  • Χρυσό Βραβείο Υγιής & Ασφαλής Εργασιακός Χώρος – Health & Safety Awards
  • Χρυσό Βραβείο Προγράμματα Υγείας & Ευεξίας – Health & Safety Awards
  • Ασημένιο Βραβείο Best Talent Management Strategy & Initiative – HR Awards
  • Χάλκινο Βραβείο Best Team Building Program – HR Awards

Connect with kariera.gr

Χορηγός Έκδοσης 2019

© 2019 Kariera.gr | Trademarks and brands are the property of their respective owners.