2019

Οδηγός Καριέρας

Όσα θες να ξέρεις για να γίνεις ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.

ActionAid Hellas

about

Tο πρόγραμμα EU Aid Volunteers έδωσε στην Aurora και τον Γιώργο την ευκαιρία να συνδυάσουν την εργασιακή εμπειρία με την εθελοντική προσφορά σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Θα μπορούσες να το κάνεις κι εσύ.

 

«Πολύ συχνά, στη Σενεγάλη ακούς τη φράση ‘on est ensemble’, που σημαίνει είμαστε μαζί. Οι έννοιες του ανήκειν και μοιράζεσθαι είναι πολύ έντονες». Η Αurora Leo από την Ιταλία πριν μερικούς μήνες ξεκίνησε ένα μακρύ ταξίδι για το Saint-Louis, πόλη της βορειοδυτικής Σενεγάλης.

 

Οι σπουδές της στις πολιτικές επιστήμες και την επικοινωνία ήταν το εφόδιο για να αναζητήσει μια θέση εργασίας εκτός Ε.Ε.. «Από τότε που ήμουν στο πανεπιστήμιο ήθελα να εργαστώ σε χώρες όπου οι άνθρωποι βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη. Το 2013, μια φίλη μου έφυγε με ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα για να δουλέψει στον ανθρωπιστικό τομέα. Όλα όσα μου εξιστορούσε, με έκαναν να ψάχνω κι εγώ για αντίστοιχες θέσεις και βρήκα το EU Aid Volunteers».

 

«Στη Σενεγάλη, η μέρα μου ξεκινάει στις 8.30 και συνηθώς φεύγω από το γραφείο στις 18.00. Όταν δουλεύω στο πεδίο, φεύγω νωρίτερα για να είμαι στα σχολεία όταν ξεκινάει το μάθημα. Στην κοινότητα μιλούν Wolof, αλλά εγώ επικοινωνώ στα Γαλλικά. Απολαμβάνω ιδιαίτερα να περπατώ στους δρόμους, ανάμεσα στα παλιά πολύχρωμα σπίτια.

Φυσικά νιώθω ότι χρειάζομαι λίγο καιρό μέχρι να επεξεργαστώ όσα ζω εδώ».
Μία άλλη συναρπαστική ιστορία ξεκίνησε όταν πριν μερικούς μήνες ο Γιώργος Χαριτάκης έπεσε τυχαία πάνω σε μια αγγελία που ζητούσε έναν ειδικό στην ψηφιακή επικοινωνία με γνώσεις ισπανικών και φωτογραφίας. Το καλύτερο ήρθε στο τέλος. Η θέση ήταν στο μακρινό Εκουαδόρ. Αφού πέρασε όλες τις διαδικασίες κατάφερε να γίνει ο πρώτος Έλληνας εθελοντής του ευρωπαϊκού προγράμματος EU Aid Volunteers, που στην Ελλάδα συντονίζει η ActionAid.

 

«Στην αρχή ήμουν αρκετά μπερδεμένος. Οι ρυθμοί στη Λατινική Αμερική είναι πολύ αργοί. Τους ρωτάς τι ώρα φεύγουμε; Και σου απαντούν ahorita. Που σημαίνει τώρα, αλλά μπορεί να είναι σε τρεις ώρες».

 

Για τον Γιώργο η εμπειρία ήταν μια συνεχής εναλλαγή συναισθημάτων, μια περιπέτεια που εξασκεί την υπομονή αλλά και την επιμονή σου. «Ήταν ένα τρίμηνο εθελοντισμού το οποίο θα περιέγραφα ως αναγνώριση των ορίων σου ως άνθρωπος. Σίγουρα θα το πρότεινα και σε άλλους. Χαιρόμουν την κάθε στιγμή. Ο τρόπος που μου συμπεριφέρθηκαν οι άνθρωποι εκεί ήταν μοναδικός. Μπορεί να μην έχουν τίποτα, αλλά στο πρόσωπό τους έχουν τα πάντα. Αυτό θέλω να το θυμάμαι και εδώ στην Ελλάδα».

 

Γίνε εθελοντής και ζήσε μια εμπειρία ζωής σε ολόκληρο τον κόσμο.

info

Αντικειμενο​

Μη Κυβερνητική Οργάνωση

Χρονολογια εναρξης​

1998

Βραβεια​

– GENE 2017 Award
– Great place to work 2015

Connect with kariera.gr

Χορηγός Έκδοσης 2019

© 2019 Kariera.gr | Trademarks and brands are the property of their respective owners.